Vuonna 2012

Aktiivista näkyvyyttä ja kuuluvuutta


Kuusamon Sosialidemokraattisen Työväenyhdistyksen vaalikampanja on
startannut  syyskuun alussa. Parin kuukauden ajan 22 ehdokasta
- unohtamatta taustatukijoukkoja - tekevät paljon työtä, näkymätöntäkin,
sen eteen että demarit ja heidän mielipiteet näkyisivät ja kuuluisivat.

Kuusamossa SDP:n listoilla olevia ehdokkaita on tavattavissa viikoittain
kaupungilla. Tapahtumista on lehti-ilmoitukset joko Koillismaan Uutisissa tai
Koillis-Sanomissa. Myös näiden nettisivujen tapahtumakalenterista samaiset tapahtumat löytyvät. Julkisten tapahtumien lisäksi osallistumme useisiin kutsutilaisuuksiin vaalipaneelien merkeissä. Tervetuloa kuuntelemaan mitä
meillä on sanottavaa.

Kunnallisvaaliehdokkaita enemmän kuin viime vaaleissa

Vuoden 2012 kunnallisvaaleihin Kuusamon Sos.dem Työväenyhdistyksen
riveissä on vaihtoehtoina 22 uutta sekä kokeneempaa ehdokasta. Luku
nousi viime vaaleista viidellä hengellä, joten mukavat tuulet ovat
puhaltaneet ehdokashankinnassa. Kiitos kaikille ehdokashankintaan
osallistuneille! Ehdokkaat löytyvät näiltä sivuilta nimien ja kuvien kera
kohdasta Kunnallisvaalit 2012.

Ministeri Kiuru piipahti Kuusamossa

omasta_luurista_syksylla_2012_017.jpgAsunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru kävi pikaisella vierailulla Kuusamossa syyskuussa. Päivän sisältöön kuului kunnan johdon tapaaminen kaupungintalolla ja sen jälkeen hänet onneksi saatiin kertomaan Arkadianmäen kuulumisia myös Kitkantorin kokoustiloille vajaan tunnin ajaksi.

Yhtenä asiana hän puhui puhelimien kuuluvuudesta. Jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus vakituisessa asuinpaikassaan yhteen toimivaan puhelinliittymään. Jos tämä ei toteudu, hän kannusti kuntalaisia tekemään viestintävirastolle valituksia. Toki myös operaattoreiden kanssa kannattaa selvittää asiaa.

Käythin Luostholla lustin piossa!

Perinteinen Pohjois-Suomen demareiden syystoimintakauden avaus pidettiin tänä vuonna kauniin Luostotunturin maisemissa syyskuussa.  Demaripäivien teemana oli myöhempää syksyä silmällä pitäen kuntavaaleihin valmistautuminen.

Kuusamosta reissussa oli linja-autolastillinen porukkaa, kirjaimellisesti
vauvasta vaariin. Hieno reissu takana, vaalityötä tehtiin sielläkin -
ehdokashankinnan saralla. Mielenkiintoisten luennoitsijoiden, kuten Liisa
Jaakonsaaren ja ministeri Krista Kiurun puheista noukittiin paikallistasolle
ajatuksia ja toiveita meille myönteisistä muutoksista. Erityismaininta täytynee antaa Demarinuorten osuudelle, jossa aiheet pitivät kuulijat hyvin hereillä, vaikka viimeisenä olivatkin vuorossa.

SDP palkitsi Kuusamon TY:N yhtenä parhaista kuntavaalien ehdokashankkijakuntana

Tiedote 18.6.2012

SDP on palkinnut Kuusamon Työväenyhdistys ry:n yhtenä Suomen parhaista kuntavaalien ehdokashankkijakuntana. Kuusamon Työväenyhdistyksellä on tällä hetkellä hyvin ehdokkaita listoillaan ja tarkoitus on saada enemmän ehdokkaita kuin mitä oli neljä vuotta aiemmin edellisissä kunnallisvaaleissa. Ehdokashankinta jatkuu edelleen.  - Erityisesti toivoisimme, että nuoret ja naiset sekä miehet olisivat aktiivisia ja ilmoittautuisivat meidän ehdokkaaksi.

SDP:n parhaan ehdokashankkijan palkitsemiskriteereihin kuuluivat suhteellisen ehdokasmäärän lisäksi naisten osuus ehdokkaista sekä alle 30-vuotiaiden ehdokkaiden osuus. Lisäksi tulokseen vaikuttaa se, kuinka monelta kunnan eri alueelta, suurimmalta työnantajalta sekä eri lajin tai vapaaehtoistoiminnan harrastajien listoilla on ehdokkaita.

Palkintosumman 1000 euroa vaalirahaa Kuusamon Työväenyhdistys aikoo käyttää ihmisläheiseen vaalityöhön, lehtimainontaan ja jäätelökesä-kampanjointiin.

Kokonaisuudessaan SDP:n kuntavaalityö on lähtenyt hyvin käyntiin. SDP:n ehdokastavoitteesta on täynnä yli puolet. Puolueella on nyt valtakunnallisesti jo lähes 4000 ehdokassuostumusta. SDP:n väki on ollut liikkeellä ahkerasti ja myönteinen vire on antanut lisäpontta ehdokashankintaan. SDP:n tavoite koko maassa on saada 7000 kuntavaaliehdokasta.