VUONNA 2013

Pikkujouluiltiin 7.12.

Tutut demareitten järjestämät pikkujoulut vietettiin Kitkantorin kokoustiloilla täyden tuvan voimin. Naisjaoston tekemää joulupuuroa kaikkine lisukkeineen kävi nauttimassa noin neljäkymmentä henkeä, vauvasta vaariin. Pientä vapaamuotoista ohjelmaa ja yhteislaulua oli sopivasti ja illan kruunasi arpajaiset monipuolisine palkintoineen.

Kiitos onnistuneesta illasta ja monista mukavista muistoista!

Syyskokouksen antia

Sunnuntaina 24.11.2013 pidettiin Kuusamon Sos.dem. Työväenyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous. Kokouksessa päätettiin henkilövalinnoista toimikaudelle 2014:

Puheenjohtajana jatkaa Raili Jokiranta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Juha Nevala.

Johtokunnan jäseksi valittiin Leena Mustonen, Päivi Käkelä, Aimo Hekkala, Eevaliisa Räisänen, Reijo Vallioniemi, Aino Syrjälä, Mika Tauriainen ja Kaisa Jurmu.

Varajäseniksi valittiin Seija Karjalainen, Sisko Kynsijärvi sekä Riitta Wedman.

Koillismaasäätiön hallituksen jäseniksi valittiin Leena Mustonen ja Raili Jokiranta.

Piirikokousedustajiksi valittiin Leena Mustonen, Raili Jokiranta ja Mika Tauriainen. Varaedustajiksi valittiin Päivi Käkelä, Juha Nevala ja Aino Syrjälä.  

Työn iloa ja hyviä päätöksiä uudelle johtokunnalle sekä muille eri tehtäviin valituille!

Pro Kuusamo esitteli toimintaansa

Pro Kuusamo ry:stä Anna Kantola kävi Kitkatorin kokoustiloilla tiistaina 29.10.2013 kertomassa ja vastaamassa kysymyksiin yhdistyksen toiminnasta.

Käy tutustumassa Pro Kuusamon kotisivuille http://www.prokuusamo.fi/

Heinäkuun markkinoilla oli vipinää

Kuusamon demarit olivat Kuusamon kesämarkkinoilla letunpaistossa, ensimmäistä kertaa historiassa. Kaikki kolme päivää saatiin paistaa lettuja hyväntuuliselle markkinaväelle. Eikä vesisateetkaan onneksi olleet kiusana. Tapahtuma oli myös järjestävälle osapuolelle positiivinen ja aiomme olla menossa mukana jatkossakin.

Kiitos kaikille ahkerille yhdistyksemme jäsenille, jotka olitte aktiivisesti ja hymyissä suin mukana tässä isossa projektissa! Kiitos myös teltallamme kävijöille. Tavataan toistekin!

Pohjoisen demarit kokoontuivat Kalajoella

Perinteiset Pohjolan demaripäivät järjestettiin elo-syyskuun vaihteessa Kalajoella. Kyseessä oli suurtapahtumaviikonloppu, koska Kalajoella oli muitakin tapahtumia samana viikonloppuna, mm. venetsialaiset. Demaripäivät saivat nimekkäitä puhujia paikalle, tärkeinpänä valtiovarainministeri Jutta Urpilainen. Pohjolan demaritapaaminen oli taas hyväntuulinen tapahtuma, jossa demarit kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista tai tulevista asioista.

Vappu veti porukkaa koleasta säästä huolimatta

Kuusamon torilla oli vipinää kehnosta säästä huolimatta Vapun päivänä 1.5. Puolilta päivin Vasemmisto järjesti oman perinteisen tapahtuman, jonka jälkeen Perussuomalaiset toivat omat tarjottavansa ja terveisensä kuntalaisille. Kuusamon demarit olivat paikalla kahden aikaan ja väkeä oli edelleen niin kiitettävästi paikalla, että kahviakin piti käydä kuuteen otteeseen keittämässä lisää.

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari toi omat terveisensä ja ajatuksensa kylmässä säässä kuusamolaisille. Säästä huolimatta eri puolueet olivat tyytyväisiä vapputapahtumiinsa.

Oulun piirikokouksen kannanotto

Oulun sosialidemokraattisen piirin kevätvuosikokous pidettiin Kajaanissa lauantaina 20.4.2013. Alustajina paikalla olivat kansanedustajat Raimo Piirainen ja Tytti Tuppurainen, europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari sekä puoluehallituksen jäsen Pekka Järvinen. Keskustelua käytiin paljon sote-uudistuksesta, kaivosasioista sekä nuorisotakuusta.

Tästä linkistä näet piirikokouksen laatiman kannanoton.

Tasavallan presidentti myöntänyt kunniamerkin

Kaupunginvaltuuston edellisessä kokouksessa 25.2.2013 on jaettu kunniamerkkejä. Tasavallan presidentti on myöntänyt 6.12.2012 Suomen Valkoisen Ruusun l luokan mitalin kultaristein Aimo Hekkalalle pitkäaikaisesta luottamustehtävien hoidosta Kuusamon kaupungissa.


Tilaisuudessa jaettiin kunniamerkkejä myös kaupunginjohtaja Timo Haloselle, musiikin lehtori Kari Alajuumalle sekä Tarmo Polojärvelle.  Myös tiemestari Pasi Pohjolalle oli myönnetty kunniamerkki, se luovutetaan hänelle yhdyskuntatekniikan lautakunnan kokouksessa.

Onnittelut Aimolle kunniamerkin saamisesta!

Kuva: Sari Määttä

Työväenyhdistyksen johtokunta uudistui

Kuusamon Sos.dem. Työväenyhdistys ry:n sääntömääräisessä
syyskokouksessa 25.11.2012 valittiin uudet toimihenkilöt toiminta-
vuodelle 2013. Yhdistys sai uuden puheenjohtajan, onnea valinnasta
Raili Jokiranta!

Uudet kokoonpanot löytyvät näiltä sivuilta sivupalkista
SDP Kuusamossa > Työväenyhdistyksen johtokunta 2013

Vaalitulokset selvillä

Kunnallisvaalien 2012 tulokset saatiin selville kello 23 mennessä Kuusamossa. Tulossivuja päivitettiin ahkerasti illan aikana. Alustavien tuloksien mukaan SDP olisi säilyttänyt neljä valtuustopaikkaa, mutta varsinaisen vaalipäivän äänien myötä lopullinen saldo laski kolmeen.

Uuden valtuustokauden kaupunginvaltuutetut ovat SDP:stä Leena Mustonen ja Jaana Jurmu. Kolmannesta paikasta piti jännätä hieman enemmän; Eevaliisa Räisänen ja Päivi Käkelä saivat  molemmat yhtä paljon ääniä ja heidän kesken  keskusvaalilautakunta suoriti arvonnan kumpi saa varsinaisen valtuustopaikan ja kummasta tulee I varavaltuutettu. Arvonta suoritettiin keskiviikkona 30.10. Arpa suosi Päivi Käkelää ja hänelle tuli arvonnan kautta kaupunginvaltuutetun paikka. Muut varavaltuustopaikat saivat Eero Kyllönen ja Mika Tauriainen äänien perusteella.

Kuusamon Sos.dem. Työväenyhdistys kiittää kaikkia ehdokkaita, vaalityössä olleita, äänestäjiä ja kannustusjoukkoja. Seuraava valtuustokausi alkaa tammikuussa 2012 ja kestää vuoden 2016 loppuun.