Vuonna 2014

Pohjolan Demaripäivät pidettiin pohjoisessa

Jokavuotiset Pohjolan demaripäivät järjestettiin tänä vuonna Lapissa, Kolarin Ylläksellä. Ajankohtana oli elokuun viimeinen viikonloppu, 30.-31.8.2014. Tapahtuma ja yöpyminen olivat Holiday Club Ylläs Saagassa. Reissussa oli parisenkymmentä kuusamolaista.

Ohjelmassa oli puheenvuoroja mm. Liisa Jaakonsaarelta ja kolmelta alueen kansanedustajilta. Myös ammattiliitot käyttivät esitelmöintiin ja ajankohtaisiin asioihin aikaa.

Koepaisto onnistui

Reijo intoutui näyttämään omia letunpaistotaitojaan. Kuva Jaana Jurmu

Kuusamon demarit olivat testaamassa uutta muurinpohjakokonaisuutta keskiviikkona 2.7.2014 koleasta säästä huolimatta. Ensimmäinen paistoerä tarjottiin Ruskarinteen asumisyksikön asukkaille ja muille pihapiirissä piipahtaneille. Koe-erän perusteella lettumenekki on varmaa Kuusamon kesämarkkinoilla 9.-11.7.

Vapun vastaanottajaiset

Vappua vastaanotettiin Kitkantorin kokoustiloilla neljänkymmenen hengen voimin 30.4.2014. Tupa oli täynnä ja simat ja munkit hävisivät hyvään tahtiin. Puheita pitivät Ville Skinnari sekä paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Raili Jokiranta. Ja ettei ihan puhumiseksi mennyt, niin pistettiin hieman jalallakin koreasti ja kuultiin stand-uppia =)

Kuvat Raili Jokiranta

Eurooppaa suomeksi

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari kävi vaalityökierroksella ja oli tapaamassa kuusamolaisia Kahvila Herkkusuussa 19.4.2014.

Valtiovarainministeri Kuusamossa

Kuva Päivi Käkelä

Valtiovarainministeri Urpilainen vieraili Kuusamossa lauantaina 15.3.2014.
Päivä Kuusamossa alkoi kaupungin edustajien ja paikallisten yrittäjien tapaamisella. Virallisen tapaamisen jälkeen ministeri kävi tapaamassa kuntalaisia Kuusamon torilla. Keskustelua, neuvoja ja tiukkoja kysymyksiä riitti, vaikka sää ei ollut suotuisin.

Toritapaamisen jälkeen siirryttiin vielä Kitkantorin kokoustiloille, jossa Jutta kertoi esimerkinomaisesti valtiovarainministerin työviikosta ja vastaili kysymyksiin mm. sote-uudistuksesta, EU-vaaliasioista ja nuorisotakuusta.

Kiitos Urpilaiselle vierailusta. Tervetuloa toistekin! Toivottavasti Kuusamo-pipo lämmittää päätä ja kotikutoiset villasukat jalkoja.

Sosialidemokratia tienhaarassa

Helmikuussa Kitkantorin kokoustiloilla kävi vierailemassa entinen ministeri ja kansanedustaja Matti Ahde sekä pappi Mikko Salmi. Paikalla oli tuvan täydeltä kuulijoita. Ahde kertoi omasta elämänkerrastaan ja toki päästiin myös tämän päivän alueellisiin poliittisiin kysymyksiin käsiksi.

Piirainen piipahti Kuusamossa

Kansanedustajamme Piirainen kävi vierailulla 22.1.2014. Häneltä kuulimme ajankohtaiset uutiset valtakunnan tasolta sekä Eu-vaaleihin liittyen.